GETTING MY KRONIK TOTAL OKLüZYON (CTO) IşLEMLERI NEDIR TO WORK

Getting My kronik total oklüzyon (cto) işlemleri nedir To Work

Getting My kronik total oklüzyon (cto) işlemleri nedir To Work

Blog Article

Aort içinde pompalanan kanın basıncı sebebiyle, aort duvarının zayıflayan kısmında bir balon gibi genişleme meydana gelmektedir.

Aort anevrizmalarının tedavisinde stentlerin kullanılması, anevrizmanın genişlemesini ve yırtılma riskini azaltarak, aort damarının sağlıklı fonksiyonunu sürdürmesine yardımcı olur.

Bu yırtılma nedeniyle kanın karındaki boşluğa dolması bir iç kanamayı gündeme getirir. Bu tarz sorunlarda hastaların daha hastaneye ulaşmadan yolda yaşamını kaybetmesi oldukça sık karşılaşılan bir durumdur.

Torasik aort anevrizmasının bu karmaşık anatomisinden dolayı, teşhis için tomografi ve emar daha çAlright kullanılır. Ultrason bazı durumlarda, anevrizma hakkında ayrıntılı bilgi verme konusunda yetersiz kalabilmektedir.

Ateroskleroz sistemik olarak kabul edilen bir hastalıktır. Bu hastalık bazı atardamarlarda daha sık rastlanılmasına rağmen neredeyse tüm arterlerde karşınıza çıkabilmektedir. Aort damarlarına ait olan duvarlarda daralmaya neden olan aterom plaklar oluşur.

Ayrıca romatoid artrit ve ankilozan spondilit gibi diğer romatolojik hastalıklar da aort anevrizması nedenleri arasında sayılabilir. Bu yüzden bu hastalıkların bir romatoloji uzmanı tarafından tedavi edilmesi gerekir.

Bazı danger faktörleri aort anevrizması geliştirmede oldukça önemlidir. Aort anevrizmasının en sık nedeni ateroskleroz olsa da diğer chance faktörleri şunlardır:

Tromboz ve emboli: Balonlu anjiyo sırasında plakların sıkıştırılması ve arterin genişletilmesi nedeniyle tromboz (pıhtı oluşumu) ve emboli (pıhtı parçacıklarının dolaşım sistemiyle taşınması) riski vardır.

Stent’i by-move ile kıyaslayacak olursak farklılıkları nelerdir? Kişi by-go olduğunda mı, yoksa stent taktırdığında mı yaşam kalitesi daha yüksek oluyor?

Arterlerde yapılan aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması ği darlık değerlendirmelerinde, aterosklerotik olarak ortaya çıkan lezyonların kapsamları  saptanmak zorundadır.  Asterosklerotik plaklar ikiye ayrılır:

Takılan bu stentlerin çelik veya biyonik olabilmektedir. Sorunlu olan damara gömülen bu kafesler genişlemenin durdurulmasına ve yırtılarak iç kanama oluşmasına engel olmaktadır.

Zayıflayan kaslar: Damarlara yeterli kan akışı olmadığında bacak kasları zayıflar ve bacaklarda incelme görülebilir.

Periferik arter hastalığı, bacaklarda yeterli kan akışının olmaması nedeniyle ağrı, kramp, yara iyileşmesinde gecikme ve hatta doku kaybı gibi belirtilerle kendini gösterir.

Stent takıldıktan sonra hastaların yaşam süresi ve stentlerin ömrü, hastaların genel sağlık durumlarına, yaşam tarzlarına ve stent bakımına ne kadar dikkat ettiklerine bağlıdır.

Report this page